Τελευταία νέα

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012


          ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


Αθήνα,28/11/2012
ΩΡΑ:13:00

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών: « Ο Λαός έχει υποχρέωση να αντισταθεί απέναντι στην βία της κυβέρνησης και της Τρόικας».

Με αφορμή τη δίκη των συλληφθέντων στη Θεσσαλονίκη ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, από το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Το αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα των Πολιτών στη διαδήλωση απόψεων αντίθετων προς τις επιταγές της Τρόικας και της συγκυβέρνησης, καταπατήθηκε βάναυσα και απροκάλυπτα με τη σύλληψη των διαδηλωτών στη Θεσσαλονίκη, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου.
Είναι σαφές ότι κυβέρνηση δεν τηρεί ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα και σπεύδει -βασιλικότερη του βασιλέως - να ικανοποιήσει, εκ των προτέρων, τις απαιτήσεις, ακόμα και των εκπροσώπων των δανειστών μας, ώστε να μην απωλέσει την "ιδιότητα" του υποτακτικού.
Τα φαινόμενα βίας είναι ασφαλώς καταδικαστέα. Όμως, ποιος "ήρξατο χειρών αδίκων" εις βάρος του ελληνικού Λαού;  Ποιος αποφάσισε ερήμην μας  το ξεπούλημα, την εξαθλίωση και τον αφανισμό της Χώρας και των Πολιτών της; Αυτή είναι η πραγματική βία και ενάντια σε αυτή τη βία ο Λαός έχει την υποχρέωση και να διαδηλώσει και να αντισταθεί, όσο βρίσκεται ακόμη σε ισχύ το ελληνικό Σύνταγμα.