Τελευταία νέα

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ κ.κ. ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ : ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


                                                                   ΕΡΩΤΗΣΗ

    ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ κ.κ. ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ :    ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
                                                                        ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
    Θέμα  :    Μεταφορά και εκπαίδευση μαθητών ΑμεΑ   
 
   Κύριοι Υπουργοί,
    Δεκάδες μαθητές Ειδικών Σχολείων  π.χ του Πειραιά (ΑμεΑ) είναι θύματα αδιαφορίας από την πολιτεία καθώς αναγκάζονται με τους συνοδούς τους να περπατάνε ή πιο σωστά να «κουβαλιόνται αγκαλιά» πολύ μακριά από το σπίτι τους και να περιμένουν μέσα σε αντίξοες καιρικές  συνθήκες όρθιοι κάπου σε μια λεωφόρο επί αρκετή ώρα για να μπουν σε ένα σχολικό λεωφορείο . Κάποιοι  δε, από αυτούς, δεν έχουν μπει καν σε δρομολόγιο σχολικού λεωφορείου, γιατί δεν ταιριάζει η διεύθυνση που σχεδιάστηκε ή το δρομολόγιο, έτσι ώστε να μην διανύει μεγάλη απόσταση το σχολικό λεωφορείο. 
Όταν βέβαια φτάσουν τα παιδιά στο σχολείο τους, έχουν να αντιμετωπίσουν μια άλλη πραγματικότητα, την έλλειψη προσωπικού. Εργοθεραπευτές , λογοθεραπευτές ή ψυχολόγοι ή νοσηλευτές ή κοινωνικοί λειτουργοί οι οποίοι θα πρέπει να ασχοληθούν μαζί τους σωστά, δεν διορίστηκαν όλοι όσοι αντιστοιχούν στα δηλωμένα κενά θέσεων, λόγω του ότι δεν επαρκούν τα κονδύλια από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Με αυτόν τον τρόπο τα ΑμεΑ παιδιά χάνουν την πολύτιμη εξειδικευμένη βοήθεια που είναι το σωστό στήριγμα σ’ αυτή την ηλικία, ενώ αρκετά από αυτά δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν συνεδρίες ειδικής θεραπείας σε ειδικό Κέντρο, αφού ο ΕΟΠΥΥ, είτε αργεί να πληρώσει στο γονέα τη συμμετοχή  του, στην αμοιβή των θεραπευτών, είτε ο γονέας είναι τις περισσότερες φορές άνεργος ή ανασφάλιστος…!!!.
Έχουν αναλάβει κάποιοι γονείς ή συγγενείς το βάρος της μεταφοράς των παιδιών με όποιους κινδύνους κρύβει αυτό, για την υγεία των παιδιών, ενώ τα περισσότερα παιδιά μένουν εγκλωβισμένα στα σπίτια τους. Οι γονείς προσπαθούν να βρουν άκρη μεταξύ διαφόρων υπηρεσιών και Περιφέρειας.
Είναι γνωστό σε όλους ότι ο πολιτισμός της κάθε κοινωνίας φαίνεται από την φροντίδα και την μεταχείριση που επιφυλάσσει στα άτομα με ειδικές ανάγκες και τις ευάλωτες γενικότερα κοινωνικές ομάδες.

 Ερωτάστε :
1.Έχετε την πολιτική βούληση να λύσετε το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών ΑμεΑ; 
2.Πως σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα των ελλείψεων εξειδικευμένου προσωπικού;
3.Θα υπάρξει τρόπος να αποδεσμευτούν χρήματα από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών ΑμεΑ;

 Αθήνα 21-2-2013                                                                                               
 Αρ. πρωτ.7522                                               ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
    
                                                            ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ 
                  
                                                          ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ