Τελευταία νέα

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ έμα : « Άνθρακες» ο θησαυρός του κουπονιού Υγείας.


ΕΡΩΤΗΣΗ


                                                       ΠΡΟΣ :  ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ


                            Θέμα : « Άνθρακες» ο θησαυρός του κουπονιού Υγείας.


Κύριε Υπουργέ,
Όπως μας ενημέρωσαν ιατροί εθελοντές Κοινωνικών Ιατρείων που βιώνουν την τραγική πραγματικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών  από το νέο  πρόγραμμα   κουπόνι (VOYCHER) Υγείας  που εξαγγέλθηκε  και αφορά μόνο 100.000 άτομα, φαντάζει πραγματική σταγόνα στον ωκεανό των ανασφάλιστων  οι οποίοι, σύμφωνα  με δημοσιεύματα εφημερίδων, ξεπερνούν τα 3.5 εκατομμύρια (μαζί με τα εξαρτώμενα μέλη, τους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν κλείσει τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις τους). Tο περιβόητο voucher (κουπόνι) υγείας δεν προσφέρει καμία λύση για  πολλές και σημαντικές  περιπτώσεις. Εκτός των άλλων το πρόγραμμα που έχει ορίζοντα διετίας δείχνει ομιχλώδες, ασαφές και ελλιπές για τους εξής λόγους :
1) Δεν καλύπτει το σύνολο των ανασφάλιστων πολιτών και βάζει περιορισμούς και πλαφόν αναφορικά με τα κονδύλια ανά Περιφέρεια και με τις ιατρικές επισκέψεις, 3 ιατρικές επισκέψεις που πρέπει να γίνουν στο τετράμηνο , 2) Δεν καλύπτει υπηρεσίες δευτεροβάθμιας υγείας, δηλαδή νοσηλεία σε νοσοκομείο  ή ειδικά θεραπευτικά πρωτόκολλα,3) Δεν κάνει λόγο για την φαρμακευτική αγωγή που έχουν ανάγκη οι ασθενείς.
4) Δεν διευκρινίζει εάν καλύπτει όλες τις περιπτώσεις εξετάσεων και θεραπειών που μπορεί  να χρειασθεί ο ασθενής.
 Η συγκεκριμένη "πρωτοβουλία" του Υπουργείου Υγείας αναφέρεται στο αναθεωρημένο μνημόνιο, με ημερομηνία Ιούλιος 2013.  Στις 234 σελίδες του μνημονίου λιγότερο από 3 σελίδες (33-35) είναι αφιερωμένες στον Τομέα Υγείας στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα στην σελίδα 35 σε μια μόνο παράγραφο Τρόικα-Ε.Ε.-Κυβέρνηση αναφέρουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα έχει διάρκεια 2 ετών και προϋπολογισμό 46.000.000 ευρώ. Αναφερόμαστε  σε αυτό προκειμένου να αναδείξουμε δυστυχώς ότι μετά από 5 χρόνια κρίσης και 3 χρόνια μνημονίων συνεχίζουν να αγνοούνται οι ανθρώπινες ανάγκες προκειμένου να ευημερούν οι "σωστοί" αριθμοί. Η ανθρωπιστική κρίση που βιώνουμε θα σκάσει στα χέρια όλων μας, μόνο και μόνο εάν αναλογιστούμε ότι 5.100.000 συμπολιτών μας ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας από τα οποία 1.400.000  είναι επίσημα άνεργοι. 
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός :
1) Τι θα κάνει για τον  ανασφάλιστο- άπορο-άνεργο καρκινοπαθή που πρέπει να κάνει χημειοθεραπείες;
2) Τι θα κάνει για την ανασφάλιστη-άπορη - άνεργη- έγκυο που πρέπει να κάνει προγεννητικό έλεγχο αλλά και να γεννήσει;

3) Τι θα κάνει για τα  Παιδιά με σοβαρές ασθένειες που χρήζουν νοσοκομειακής φροντίδας  οι γονείς των οποίων δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη αλλά ούτε και την οικονομική δυνατότητα για την νοσηλεία και την απαιτούμενη ανάλογη φαρμακευτική αγωγή των παιδιών; 

4) Έχετε κύριε Υπουργέ να δώσετε λύση εδώ και τώρα γι αυτούς τους συμπολίτες μας που κινδυνεύει ΑΜΕΣΑ η ζωή τους ,επειδή τούς έχετε αποκλείσει από την δωρεάν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας;  

Αθήνα  22/8/2013

αρ.πρωτ. 869                                      
ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
   
     ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ

                  

                  ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου