Τελευταία νέα

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Eρώτηση με Θέμα: « Ερωτηματικά για την ασφάλεια των συνόρων μας. »

                                                                          ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
YΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ 
Θέμα:  « Ερωτηματικά για την ασφάλεια των συνόρων μας. »
Κύριοι Υπουργοί,
Σε απάντηση της ερώτησης μας με θέμα «αποψίλωση στο Γράμμο» με αρ.πρωτ.: 2084 η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας Γεν.Δ/νση Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων Δ/νση Δασών Καστοριάς με αρ.πρωτ.: 50288/7533 την 4-10-2013 μας γνωρίζει ότι η παραμεθόριο περιοχή του Γράμμου σε απόσταση 500 μέτρα από τα σύνορα με την Αλβανία, η οποία λαθροϋλοτομείται από Αλβανούς, “δεν είναι προσπελάσιμη με δρόμο από την Ελληνική πλευρά καθώς το ανάγλυφο του εδάφους είναι έντονο με ισχυρές κλίσεις και μεγάλες χαράδρες και μπορούμε να πάμε εκεί μόνο από τον κοντινότερο δασικό δρόμο μετά από αρκετή ώρα πεζοπορία”, γεγονός το οποίο καθιστά αδύνατη την άμεση επέμβαση όχι μόνο των δασικών υπαλλήλων αλλά και του Στρατού και της Αστυνομίας στην περιοχή των συνόρων. “Από την πλευρά της Αλβανίας όμως το έδαφος είναι ομαλό και οι Αλβανοί έκαναν πρόχειρους δρόμους και εκτός από τα ζώα, χρησιμοποιούν τρακτέρ και μικρά φορτηγά με τα οποία κουβαλούν τα δασικά προϊόντα”.
Στην εν λόγω περιοχή παρατηρούνται οι σοβαρότερες λαθροϋλοτομίες και έχουν αποψιλωθεί μεγάλες εκτάσεις από δάση οξυάς, ελάτης και πεύκης.
Οι δασικοί υπάλληλοι των συνεργείων επιφυλακής δεν μπορούν να πλησιάσουν την παραμεθόριο περιοχή χωρίς τη συνοδεία στρατού ή της αστυνομίας για να αντιμετωπίσουν τους παράνομους Αλβανούς διότι δεν διαθέτουν όπλα και είναι επικίνδυνο.  
Ερωτάστε :
1.Γιατί δεν λαμβάνονται μέτρα για την κατασκευή δρόμων από την Ελληνική πλευρά ώστε να υπάρχει άμεση πρόσβαση στην εν λόγω περιοχή καθώς θα εξασφαλιζόταν εκτός από την πάταξη της λαθροϋλοτομίας και η εθνική ασφάλεια με την άμεση και γρήγορη πρόσβαση του Ελληνικού Στρατού και της Αστυνομίας στα σύνορα;
2.Γιατί δεν υπάρχει μόνιμη στρατιωτική μονάδα στην περιοχή η οποία θα διασφαλίζει τα σύνορα της Πατρίδας και τη δημιουργία αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες των παραμεθόριων περιοχών καθώς λόγω του εδάφους δεν είναι δυνατή η άμεση μετάβαση του στρατού;
3.Τι σκέφτεται το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να κάνει ώστε να εμποδίσει την εύκολη πρόσβαση από τη μεριά της Αλβανίας;

Αθήνα   24- 10 - 2013                                   
Αρ. πρωτ.3080                                        ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
                                                                    ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ 


                                                                  ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ                                                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου