Τελευταία νέα

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Ερώτηση με Θέμα: « Τραγική η κατάσταση στα σωφρονιστικά ιδρύματα »

ΠΡΟΣ:        ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Θέμα:  « Τραγική η κατάσταση στα  σωφρονιστικά ιδρύματα  »
Κύριε Υπουργέ,
Κραυγή απόγνωσης εκφράζουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών όλης της χώρας τόσο για τις συνθήκες διαβίωσης όσο και για της υγείας των έγκλειστων και των ίδιων που καλούνται να εκτελούν υπηρεσίες κάτω από αντίξοες συνθήκες.
Οι  κρατούμενοι στοιβάζονται  στην κυριολεξία  στα κελιά τους, ο Κορυδαλλός έχει χωρητικότητα 900 θέσεων ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκονται περισσότεροι από 2.000 κρατούμενοι. Διπλάσιος επίσης είναι και ο αριθμός στα σωφρονιστικά ιδρύματα Δομοκού, Γρεβενών, Τρικάλων αλλά και στις υπόλοιπες φυλακές.
 Η υγειονομική περίθαλψη επίσης των κρατουμένων είναι υποτυπώδης.  Συγκλονιστικά προβλήματα υπάρχουν στο νοσοκομείο Κορυδαλλού, το μοναδικό νοσοκομείο κρατουμένων είναι σε άθλια κατάσταση, έχει χωρητικότητα 60 ή 70 κρατουμένων αλλά αυτή τη στιγμή έχει περισσότερους από 130 ασθενείς ή φορείς του AIDS. Απαράδεκτη η περίθαλψη αφού η φυματίωση θερίζει. Δεν υπάρχουν ούτε τα χρήματα ούτε το προσωπικό ούτε οι υποδομές ούτε τα υλικοτεχνικά μέσα για να γίνει σωστός έλεγχος των ιατρικών προβλημάτων των κρατουμένων.
Ερωτάστε:

1.Πως σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα που εκφράζουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών για τις συνθήκες διαβίωσης και υγείας των εγκλείστων αλλά και των ίδιων των υπαλλήλων;
2.Πιστεύετε ότι η υγειονομική περίθαλψη των κρατουμένων είναι ανεκτή; Θεωρείτε ότι καλύπτονται οι ανάγκες των εγκλείστων; Αν όχι πως σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε την κατάσταση;
3.Τι σκοπεύετε να κάνετε σχετικά με τη χρηματοδότηση υποδομών και υλικοτεχνικών μέσων στα σωφρονιστικά ιδρύματα;

Αθήνα,    6 – 12 - 2013                      
Αρ. πρωτ.4643                                                
ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

                                                                  ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ




                                                                  ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου