Τελευταία νέα

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΕΡΩΤΗΣΗ


            ΠΡΟΣ :  ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Θέμα :«Άμεση ανάγκη η επαναλειτουργία του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού
              Εγκλήματος Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ».

Κύριε Υπουργέ,
άγνωστος παραμένει ο λόγος για τον οποίο το 2011 καταργήθηκε το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης. Μια νευραλγική  Υπηρεσία που είχε αποστολή την καταπολέμηση της Ηλεκτρονικής απάτης και εγκληματικότητας στη Βόρεια Ελλάδα.
Περιττό να αναφερθούμε αναλυτικά στα είδη  και τις κατηγορίες των εγκλημάτων που συντελούνται καθημερινά μέσω του διαδικτύου, ειδικότερα, με θύματα ανήλικα παιδιά και έρχονται στο φώς της δημοσιότητας καθημερινά.
Η επανίδρυση του τμήματος αυτού, παρότι κρίθηκε άκρως απαραίτητη και εξαγγέλθηκε πολλές φορές από τους προκατόχους σας, δεν πραγματοποιήθηκε έως σήμερα.
             Ερωτάστε :
1) Πόσο ακόμα θα μείνει εκτεθειμένη η Βόρεια Ελλάδα στο έλεος των κακοποιών του διαδικτύου και θα παραπέμπονται οι πολίτες να καταθέτουν τις καταγγελίες τους στην Δίωξη Ηλ. Εγκλήματος της Αθήνας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις και αστοχίες στον εντοπισμό των εγκληματιών και να χάνεται πολύτιμος χρόνος, όταν κλιμάκιο της υπηρεσίας υποχρεούται να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα για εξιχνίαση υποθέσεων ;
2) Πότε σκοπεύετε να υλοποιήσετε την υπόσχεση για επαναλειτουργία του τμήματος, η οποία όταν λειτουργούσε στη Θεσσαλονίκη, εξιχνίαζε πάνω από 200 υποθέσεις το χρόνο με μεγάλη επιτυχία στον εντοπισμό και σύλληψη εγκληματιών παιδικής πορνογραφίας και απατεώνων  του οικονομικού εγκλήματος;                          
           Αθήνα  19/3/2014
           Αρ.πρωτοκ. 7122
ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
   
      ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ
                   

                    ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου