Τελευταία νέα

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

« Ενέργειες της Ελλάδας για την προστασία των Ελλήνων της Μαριούπολης »

ΕΡΩΤΗΣΗ

   
                                                ΠΡΟΣ : ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ


    Θέμα : « Ενέργειες της Ελλάδας για την προστασία των Ελλήνων της Μαριούπολης »

Κύριε Υπουργέ,
Έλληνες στην καταγωγή συγκαταλέγονται στα θύματα της επίθεσης  που σημειώθηκε στις 14/10/2014 με όλμους κατά του ελληνικού χωριού Σαρτανά, που βρίσκεται δέκα χιλιόμετρα έξω από τη Μαριούπολη της νοτιοανατολικής Ουκρανίας.
Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, η επίθεση σημειώθηκε περίπου στις 13.00, όταν τουλάχιστον τέσσερις όλμοι -ενδεχομένως από πυραυλικά συστήματα Γκραντ- έπληξαν το χωριό.
Ένας από τους πυραύλους χτύπησε πομπή ατόμων που κατευθύνονταν προς το νεκροταφείο κατά τη διάρκεια κηδείας. Αμέσως επικράτησε πανικός, επτά άτομα έχασαν τη ζωή τους, ενώ τουλάχιστον 15 τραυματίστηκαν, ορισμένοι από τους οποίους σοβαρά.
Ο Σαρτανάς είναι μια κωμόπολη 11.000 κατοίκων, από τους οποίους περίπου το 70% είναι Eλληνες της Αζοφικής. Μάλιστα, λίγα λεπτά πριν από την επίθεση, στο σημείο που χτύπησε ο όλμος βρισκόταν ο Ελληνας πρόξενος στη «Μαριούπολη», κ. Δημήτρης Παπανδρέου.
Το προξενείο της Μαριούπολης είχε μεταφερθεί προσωρινά στο Ντνιετροπετρόφσκ εξαιτίας των πολεμικών συγκρούσεων, ωστόσο επανεγκαταστάθηκε πριν από λίγες ημέρες στη βάση του, τη Μαριούπολη, προκειμένου να εξυπηρετεί τους χιλιάδες Ελληνες της περιοχής.

Ερωτάστε κύριε Υπουργέ :

-Σε ποιες ουσιαστικές ενέργειες και πρωτοβουλίες  έχετε προβεί για την προστασία των ομογενών Ελλήνων της νοτιοανατολικής Ουκρανίας, ώστε να μη θρηνήσει ο Ελληνισμός κι άλλα αθώα θύματα ;

Αθήνα 21/ 10 /2014                                                              
ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
     ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ 
                  

                  ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου