Τελευταία νέα

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

« Κόλαφος για την κυβέρνηση η μελέτη του ΤΕΕ και η αποτίμηση για το Ελληνικό »

ΕΡΩΤΗΣΗ

                                            ΠΡΟΣ : ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Θέμα : « Κόλαφος για την κυβέρνηση η μελέτη του ΤΕΕ και η αποτίμηση για το Ελληνικό  »

Κύριε Υπουργέ,
κόλαφος για την κυβέρνηση αποδεικνύεται η οικονομικοτεχνική μελέτη που παρουσίασε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και αποτιμά την αξία του Ελληνικού στα 3 δισ. Ευρώ, ποσό τρεις φορές μεγαλύτερο από την προσφορά αγοράς που έχει κάνει δεκτή το ΤΑΙΠΕΔ, χαρακτηρίζοντάς το μέσω του Προέδρου του, ως «ένα κακής ποιότητας δημοπρατήριο, χωρίς τιμές εκκίνησης και με μία προσφορά», ενώ η αξία θα μπορούσε να είναι ακόμη και πενταπλάσια.
Σύμφωνα με την έκθεση, τα 3 δισ. Ευρώ, είναι η συντηρητική εκτίμηση της αξίας της έκτασης, ενώ, είναι κατά 222% μεγαλύτερη από τα 915 εκατομμύρια ευρώ στα οποία έχει συμφωνήσει καταρχήν το ΤΑΙΠΕΔ. Αντιστοιχεί σε κόστος γης 92 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο δόμησης αξία που δεν υπάρχει, πουθενά στις γύρω περιοχές.
Η εκτίμηση της επενδυτικής αξίας έγινε με βάση το σχέδιο αξιοποίησης της συνολικής έκτασης 6,203 τ.μ. του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, του τέως Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοΐας και του Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κόσμα, με βάση τη μελέτη της «Ελληνικό ΑΕ», η οποία ενσωματώθηκε πλήρως στο νόμο 4062/20012, βάση του οποίου έγινε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την μεταβίβαση του 100% των μετοχών της εταιρίας από τον ΤΑΙΠΕΔ.
Ερωτάστε κύριε Υπουργέ :

Τι απαντάτε στα παρακάτω ερωτήματα που εύλογα σας έθεσε ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε,
α) Πόσα λεφτά έχουν ξοδευτεί από το ΤΑΙΠΕΔ σε συμβούλους, τράπεζες, δικηγορικά γραφεία  τα τελευταία δύο έτη και σε ποια; Πώς επιλέχθηκαν και με ποιες διαδικασίες;
β) Ποιοι και πόσοι είναι οι εκτιμητές της δημόσιας περιουσίας και ποιες είναι οι εκτιμήσεις; Πώς επιλέχθηκαν;
γ) Ποια τα έσοδα του ελληνικού δημοσίου, ποια η συνεισφορά του στη μείωση του χρέους (συγκριτικά με το συνολικό χρέος της χώρας) και  ποια η συνεισφορά του στην αντιμετώπιση της ύφεσης και της ανεργίας;

Αθήνα  6 / 11 /2014 
Αριθ. Πρωτοκ.                                              
ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
     ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ 
                  

                   ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου