Τελευταία νέα

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Ερώτηση με Θέμα : « Κραυγές αγωνίας των ομογενών μας των Eλληνικών χωριών της Μαριούπολης »

Θέμα : « Κραυγές αγωνίας των  ομογενών μας των Eλληνικών χωριών της Μαριούπολης  »

Κύριε Υπουργέ,
πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζουν τα Eλληνικά χωριά της ευρύτερης περιοχής της Μαριούπολης στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, που βρίσκονται στη λεγόμενη «ζώνη αντιτρομοκρατικής επιχείρησης του ουκρανικού στρατού», σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Ουκρανίας. Η Ομοσπονδία έχει οργανώσει Κέντρο Στήριξης των Ελλήνων για να εξασφαλίσει στους ανθρώπους που έχουν μεγάλη ανάγκη και μάλιστα άμεσα, φάρμακα, ζεστά ρούχα, κουβέρτες και οικιακά σκεύη. Υπάρχουν άνθρωποι και οικογένειες που έχουν χάσει τους οικείους τους και έχουν καταστραφεί οι περιουσίες τους.
Στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων (www.greeks.ua) αναφέρεται ότι μέρος των χωριών των Ελλήνων της Αζοφικής βρίσκονται στα εδάφη των δυνάμεων της λεγόμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ. Σχεδόν σε όλη την περιοχή βρίσκονται δυνάμεις του ουκρανικού στρατού με τεθωρακισμένα. Τα χωριά στη γραμμή πυρός βομβαρδίζονται συνεχώς από βαρύ πυροβολικό. Δίπλα στη γραμμή πυρός βρίσκεται και το χωριό Σαρτανά που έζησε πρόσφατα τραγικά γεγονότα και θρηνήσαμε  Έλληνες ομογενείς .
Υπάρχουν άνθρωποι και οικογένειες που έχουν χάσει τους οικείους τους και έχουν καταστραφεί οι περιουσίες τους. Επίσης, το τελευταίο διάστημα δεν πληρώνονται μισθοί και συντάξεις, και στην προσπάθειά τους να λύσουν το πρόβλημα ασκώντας πιέσεις, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας συναντήθηκαν με στελέχη της περιφέρειας .Η Ομοσπονδία, που συνεργάζεται με την αποστολή του ΟΗΕ στη Μαριούπολη, οργάνωσε επίσης συνάντηση των αντιπροσώπων του Ερυθρού Σταυρού και των Γιατρών του Κόσμου με κοινοτάρχες των ελληνικών χωριών.
Ερωτάστε κύριε Υπουργέ :
: Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε για την άμεση ανακούφιση των ομογενών μας στα ελληνικά χωριά της Μαριούπολης λαμβάνοντας υπόψη και τις επιστολές που σας έχουν σταλεί και οι οποίες περιγράφουν το δράμα που ζουν οι ομογενείς μας ;
Αθήνα   12 / 12 /2014                                                                       
ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
     ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ 
                  

                  ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου